Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krásně jednoduchý svět

Tma, stromy tajemně šumí, do noci svítí jediné okno, za kterým se pohybuje nic netušící oběť. Ruka v černé rukavici odhrne překážející větev, hudba zní hrozivě, divák trne. Zachrání se možná i nevinná oběť v poslední chvíli nebo se stane další mrtvolou? Střih. Rozespalý pán v pyžamu vstává z postele a míří na záchod. Kdyby pravidelně bral právě nabízený prášek, tak by mohl spát dál.

Diváci komerčních televizí navyklí na známou pětiminutovku, než bude pokračovat další dávka napětí a po dalších a dalších pětiminutovkách se konečně dozví, kdo je tím tajemným zločincem na jindy poklidné anglické vesnici, se zvednou z divanu a zamíří třeba - na záchod. Nebo domýt nádobí jindy inzerovaným čistícím prostředkem. U kterého lze ocenit, že tentokrát nádobí myje muž.

Reklamu na lék pro prostatiky, kteří možná ještě ani prostatiky nejsou, ale možná se jimi stanou díky neustálé masáži - ne jejich prostaty (ta by možná pomohla víc) - ale mysli, vystřídá paní se žlutou pneumatikou kolem pasu, zřejmě naplněnou plyny, které není radno vypouštět ve společnosti. Žádný problém – vezme si prášek a pneumatika splaskne. A když rozespalému pánovi před paní se žlutou pneumatikou prášky na prostatu nezaberou, takže manželka či milenka začne být nespokojená nejen s jeho rušivými nočními výlety na toaletu, žádný problém. Vezme si prášky i na uspokojující erekci a doma bude zase pohoda. Pak následuje zachovalý senior, který by se rád proběhl po parku se psem i vnoučaty, ale ouha! Klouby skřípou. Žádný problém, vezme si prášek. Rovnou velké balení a k tomu dostane i dárek. Statečnému mladému požárníkovi v plném nasazení sice klouby ještě neskřípou, jenže je rušen při své jistě záslužné práci neustálou bolestí zubů. A protože chudák nemá kvůli návalu práce s letními požáry čas jít k zubaři, žádný problém – vezme si prášek proti bolesti. Tu jinak pohlednou mladou paní zase bolí záda, takže nemůže pochovat dítě, které právě vyzvedla ze školky. Až jí z toho ta záda úplně zčervenala, aha, namaže se spolehlivou mastí a matka i dítě budou navždy spokojení a schopní vzdorovat životními stressu s úsměvem.

Uff, to se mi ulevilo, tahle slečna v módním oblečení a s rozjařenými kamarádkami, které právě nemají stejný problém jako ona, potřebuje jen lepší vložky. Když je nesežene, spraví si náladu energetickým nápojem. Mno, a když jí to poleze moc do peněz a bude s tím mít starosti, stejně jako ten ustaraný pán, co potřebuje nový počítač, vezme si rychlou a snadnou půjčku.

Jak je ten svět krásný, hlavně ten reklamní. Když se začnete moc bát či trápit, hned vám nabídne jednoduché návody. Proč byste měli složitě přemýšlet nad tím, že místo stále častějších návštěv lékárny je potřeba změnit životní návyky, jíst vyváženou stravu, více se hýbat a pravidelně cvičit, chodit pravidelně k zubaři a nenakupovat nad své možnosti? Všechno lze přece vyřešit rychle a jednoduše - vezmete si prášek. Nebo rychlou půjčku. Co z toho, že prášky stejně nic nevyřeší a příliš snadná půjčka vás možná dostane až k exekuci?

Než zase potemní obrazovka a konečně se dozvíme, jestli přibyla další mrtvola v už tak vylidněném Midsomeru (tímto se raději rovnou přiznávám, že je to můj oblíbený seriál) napadne mne, že až na ty vložky nám byly několikrát za jednu epizodu seriálu nabízeny samé drogy a úniky. S velkou slávou byly omezeny reklamy na cigarety, na jejichž krabičkách se ještě dočteme, jak nám škodí, abychom místo vdechování nikotinu pro změnu pojídali samou chemii, která nám může dlouhodobě uškodit úplně stejně. A že farmaceutické firmy jsou buď stále tak bohaté nebo už tak zoufalé z doktora Hnízdila a jemu podobných chytrolínů, kteří začínají upozorňovat na jejich často manipulativní metody, že cílí a cílí každičkou chvíli. Svět kolem nás je plný snadných řešení bez jakéhokoliv návodu na zodpovědnost vůči sobě samému a svému okolí. To mi dojde, až chytrý inspektor konečně dopadne vraha a přepnu na noční Televizní noviny.

A mimochodem, když jsem si dnes ráno otevřela poštu, zeptala se mne nějaká Lenka, kterou opravdu neznám, jestli nechci větší penis. Děkuji, ale ten co mám, mi stačí...:-)

 

 

Autor: Kateřina Dubská | středa 21.8.2013 12:01 | karma článku: 10,54 | přečteno: 280x
  • Další články autora

Kateřina Dubská

Opravdu nebezpečný olej

V Indonési hoří pralesy. „Hrozný,“ řekne si možná český občan k zřejmě největší ekologické katastrofě 21. století, které si naše média všimla většinou až dnes, přestože informace o ní již několik dní putují Facebookem.

5.11.2015 v 0:00 | Karma: 22,14 | Přečteno: 1855x | Diskuse| Společnost

Kateřina Dubská

O dvou sestrách

Žily byly dvě sestry. Obě byly vdané a měly děti. Jejich manželé se živili rukama a vydělávali něco málo nad průměrný plat. A měly bohatého otce, který by pro ně, dle vlastních slov, udělal první poslední. Když se vdala ta starší a povila prvního vnuka, ze samé radosti se nabídl, že jí koupí dům. Její muž se ošíval, ale protože byl z vesnice a ve městském bytě se mu nelíbilo, tak nakonec souhlasil s tím, že koupí za pár set tisíc malý domek na vesnici. Ale trval na tom, že jim tchán zaplatí jen ten dům a on si ho pomalu opraví za své. On totiž svého tchána znal.

16.2.2015 v 12:04 | Karma: 22,29 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Společnost

Kateřina Dubská

Třídní schůzka v 8. A

Za okny tmavne pošmourný listopadový den, rodiče se usazují do lavic, ve kterých jejich ratolesti tráví stále větší počet hodin a do dveří vchází paní učitelka předdůchodového věku. Postaví se před tabuli a spustí: „Jsem ráda, že vás přišlo tolik, protože mám s touto třídou vážný problém. Jsou vzpurní, neumí se chovat, jsou nezvládnutelní, dělají si, co chtějí...“ vodopád stížností se snáší na stále víc pokrčená bedra rodičů, kteří už si zvykli, že třídní schůzky na druhém stupni jsou tak trochu za trest, ale až takový průser nečekali. Svůj proslov paní učitelka zakončí tím, že má chuť obrátit se na místní sociální odbor a prevenci, protože to už takhle dál nejde a otázkou: „Co s tím budeme dělat?“

24.11.2014 v 11:42 | Karma: 17,34 | Přečteno: 1673x | Diskuse| Společnost

Kateřina Dubská

Zahradníkův rok

Koncem zimy se už nemůže dočkat. Strká semínka do všech volných květináčů i bedýnek a už se těší, jak přijde jaro a začne okopávat záhonky a sázet a sázet. Jenže letos jaro přichází nějak divně brzy a zahradník nevěří, že si z něj počasí nedělá srandu. Jo, jo, já zasadím a koncem března udeří mrazy, někdy přece udeřit musí, jinak bude přemnožený škůdce. Mrazy nepřišly. Začátkem dubna se odhodlá a sází a sází s pocitem, že škoda každého kousku půdy, která přijde nazmar. Takže každá návštěva trhu a místního zahradnictví znamená další sazenice...

23.10.2014 v 11:43 | Karma: 8,91 | Přečteno: 453x | Diskuse| Společnost

Kateřina Dubská

Nastává konec papalášů v Čechách?

Papaláš - slovo u nás běžně používané, leč obtížně vysvětlitelné. Tušíme sice, co znamená, ale jak jsem zjistila, ani googlení k přesné specifikaci pojmu nepomůže. Jediný výklad nabízí Slovník cizích slov, jenže ani ten mne plně neuspokojil:"Papaláš je nespisovný, lehce pejorativní, výraz pro jedince obdařeného formálně (legálně) značnými pravomocemi, který tohoto svého postavení ale nevyužívá v souladu s obecně definovanými základními (zejména morálními) požadavky, které se při výkonu dané funkce předpokládají."

20.10.2014 v 17:51 | Karma: 13,23 | Přečteno: 946x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1507x
Dívám se kolem a přemýšlím. A když je toho přemýšlení moc, sednu k počítači.
www.katerinadubska.cz

Seznam rubrik