Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z53d16e92n23a 97K75o94č24í

26. 5. 2014 20:53

Oni ti tkzv. dárci spíš chodí z ekonomických důvodů "darovat" plazmu za 400 Kč / odběr !!

0 0
možnosti

To už se ale nebavíme o bezpříspěvkovém dárcovství.

0 0
možnosti

A taky svatba, pohreb, doprovod ditete k lekari...., toho se najde:-/

0 0
možnosti

99% dárců si může vybrat den a hodinu, kdy půjdou darovat, u nás dokonce i  v podvečerních hodinách. Já si třeba vůbec volno neberu, dávám krev proto, že tím můžu zachránit lidský život. Ono není vždy dobré všechno přepočítávat na peníze a zisk.

2 0
možnosti

A75l94e43š 63F56i42f84k62a

26. 5. 2014 20:24

S těmi procenty buďte velmi velmi opatrný. Zní mi to jako předvolební slib, jehož obsah už na první pohled není reálný. Pokud existuje v ČR taková transfúzka, která 99% potenciálních dárců umožní darovat v jejich volném čase, tak blahopřeji. Z toho ovšem nemáte právo usuzovat, že stejné výhody platí úplně pro všechny.

Žiji v krajském městě, mohu si svobodně zvolit z rána čtvrtečního nebo pátečního. Pro lidi z nepřetržitých provozů možná OK, pro deňáky trvalý konflikt se zájmy zaměstnavatele. Jo, taky jde první středu brzy odpoledne. Ale i kdyby to všem vyhovovalo, nepodaří se Vám dodržet tříměsíční cyklus. Nemocnice se jistě chová tržně. Kdyby jí dárci chyběli, jistě by se našly i další odpolední hodiny pro odběry.

Dokud jsem dělal ve fabrice, jindy než v pracovní době to nešlo. Ale zameškal jsem ze dne jen cca 3 hodiny, víc ne. A za kratší dobu se to s městskou dopravou stihnout prostě nedalo, pracovní doba od šesti, první dárce JIŽ v sedm. Dnes se snažím, aby dárcovství mého zaměstnavatele nepoškozovalo, ale letos mi to moc neusnadnil. Takže jsem byl dvakrát ve volném čase a stihnu to ještě potřetí, na podzim už to nevyjde.

Celý den volna nepotřebuji a po nikom nežádám, to jen kdysi před plyšákem jsem dvakrát šel raději darovat krev než trávit den na vojenské katedře.

0 0
možnosti

Dal jsem "pouze" 43 x, se zaměstnavatelem problém nebyl, spíš na vojně- půl dne ses ulejval, teď si to vychutnáš. Taky tam byly polní podmínky- skládací stolička, flaška na krev mezi nohy...;-D

1 0
možnosti

Těch 43x bylo v době blahého socialismu?

0 0
možnosti

Pro pana Táborského - pokud je akutní potřeba vzácné krevní skupiny, vámi uvedená pravidla, pokud vím neplatí. Což se stalo v mnou popisovaném případě. Nicméně já se v článku pozastavuji především nad tím, že úkon státem popsaný jako úkon v obecném zájmu, kdy zaměstnavatel musí ze zákona poskytnout den volna navíc, zaměstnanec ji nečerpá ze své dovolené a zaměstnavateli tento den, kdy pro něj zaměstnanec nepracuje, ale stráví ho v nemocnici, stát nepovažuje za nutné kompenzovat. To znamená, že u pravidelného dárce krve, který jde na odběr krve čtyřikrát do roka, platí zaměstnavatel pouze ze svého další čtyři dny dovolené. Takže se nemůžete divit zaměstnavateli, že se mu to nelíbí a nedivím se ani dárcům krve, že mají kvůli své záslužné činnosti v práci problémy. Mě na tom skutečně udivuje to, jak stát šetří na naprosto nesprávných místech a zbytečně. Podle mého by podobné úkony v obecném zájmu měl stát prostě zaměstnavatelům kompenzovat a ne na ně házet náklady s nimi spojené.

2 0
možnosti

Nehorázmé je ovšem že i za ten jeden den tomuto zaměstnanci platíte socku a zdravku a odvody za něj :-/  !

0 0
možnosti

ono to s tou potřebou a nedostatkem krve nebude tak horké. V JČ kraji prvodárce nevezmou skoro nikde a většině odběrových míst je omezen výběr pouze na některé krevní skupiny

0 0
možnosti

Ono je to všude různé. Záleží to na aktuálních potřebách konkrétní transfuzní stanice a jejich odběratelů. Dále do toho hodně vstupuje poměr jednotlivých krevních skupin dárců a jejich ochota docházet. Já například také docházím na TS, kde se standardně na krev objednává cca 3 měsíce dopředu a minulý týden po plazmě jsem byl požádán o zítřejší odběr krve.

1 0
možnosti

Tady je popsáno jak to může dopadnout v krajnosti z pohledu zaměstnavatele. Já mám zase opačnou zkušenost z pohledu zaměstnance. V jedné velké a úspěšné firmě jsem se s mistrem domluvil že když chodím na kurzy němčiny budu v době kdy mám odpolední ráno chodit na odběr, abych si nemusel kurz nadělávat. Po změně mistra mě bylo naznačeno že by to mohli zavřít, kdyby se takhle choval každý. Od spolupracovníků jsem se taky dozvěděl, že se tam chodím flákat. Nejvtipnější na tom bylo to že mě to řekl člověk, který když viděl kapku krve tak omdlel. Dopadlo to tak, že tam chodím ve svém volnu abych ty kecy poslouchat nemusel, případně si vezmu dovolenou... Bratrovi zaměstnavatel na rovinu řekl, že doufá že bude mít brzo otravu krve aby tam chodit nemohl....

0 0
možnosti

Abych vam to osvetlil - darovat krev vetsina lidi chodi 4krat rocne (plasmu casteji). Protoze to je minimalni lhuta stanovena odberovymi stanicemi. Den odberu neni nijak strikne omezen. Z nemocnic pouze posilaji e-mail s upozornenim, ze uz zase muzete darovat a ze by to bylo nejlepsi od - do (napr. lhuta 14 dnu). A take predpokladam, ze zamestnavatel a zamestnanec jsou rozumni lide a mohou se nejak dohodnout. Tj. v pripade skutecne 100% vyuziti zamestnance rozdelit praci do jinych dnu a tak dale. Pripadne zamestnance "ohodnotit" pohyblivou casti platu. Situace, jakou popisujete Vy, je vysponovana az do krajnosti, ale zcela mimo beznou realitu. Je mi lito, ze jste se s podobnym zachazenim setkal.

3 1
možnosti

A na darování plazmy za úplatu zaměstnavatel neuvolňuje.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS